Invald till rådet För de mänskliga rättigheterna

Jag har blivit invald till Rådet för de Mänskliga Rättigheterna, ett organ koppat till den svenska myndigheten Institutet för Mänskliga Rättigheter.

Denna vecka nåddes jag av roliga nyheter: jag har blivit invald till Rådet för de Mänskliga Rättigheterna, ett organ koppat till den svenska myndigheten Institutet för Mänskliga Rättigheter.

Rådets uppgift är att ska ge kunskaps- och erfarenhetsbaserade råd till Institutet för mänskliga rättigheter för att främja säkerställandet av mänskliga rättigheter i Sverige.

– Rådets ledamöter representerar många olika delar av civilsamhället och kommer att vara en ovärderlig kunskapskälla för Institutet för mänskliga rättigheter (MR- institutet) i arbetet med att främja de mänskliga rättigheterna i Sverige. Rådet kommer också stärka institutets bevakning av de utmaningar för mänskliga rättigheter som finns inom olika samhällssektorer och för personer och grupper i särskilt utsatta situationer, säger Fredrik Malmberg, direktör, Institutet för mänskliga rättigheter.

En utlysning gick ut där civilsamhället och enskilda privatpersoner kunde nominera ledamöter. Jag är så tacksam till Giron Sámi Theáhter, Tjállagoahte och Sáminuorra som nominerade mig så att jag fick bli en av de 20 ledamöterna i rådet!

Läs mer om rådets arbete och dess sammansättning här.

Rulla till toppen